top of page

10 päivän kuvahaasteVaikka kuvat ovat mielettömän tehokas tapa kiinnittää huomiota, luoda kiinnostavia postauksia ja innostavaa sisältöä, aika usein niitä ei kuitenkaan itse ehditä tai haluta ottaa. Kuvien ottamiseen liittyviä haasteita on monia, selfiet tuntuvat olevan monelle inhottavia ottaa ja toki se aikakin on usein kortilla.


Apuun säntää 10 päivän kuvahaaste! Tämän haasteen tarkoituksena on ainakin:

  • Lisätä varmuuttasi kuvien ottamiseen (erityisesti niiden selfieiden tapauksessa 😉)

  • Antaa sinulle uusia ideoita ottamiisi kuviin

  • Saada ottamaan kuvia etukäteen, joita voit käyttää useamman kerran tulevan vuoden aikana.

  • Antaa sinulle vinkkejä, joilla voit parantaa omien kuviesi laatua

Tässä haasteessa annan sinulle 10 erilaista kuvaideaa, jotka sinun täytyy ottaa päivän aikana. Kannustan sinua ottamaan kerralla useamman kuvan, jotta voit kerätä kuvapankkiasi ja hyödyntää kuviasi useamman kerran. Voit aloittaa haasteen milloin tahansa. Sivun lopusta pääset halutessasi mukaan haasteen sähköpostilistalle, josta tulee kerran päivässä sen päivän kuvahaasteen aihe sekä lisävinkkejä kyseisen kuvan ottamiseen ja käyttämiseen sisällössäsi.


Tässä muutamia vinkkejä kuvien ottamiseen. 10 päivän kuvaideat löydät alempaa.Vinkkejä kuvien ottamiseen

Kuvia voi hyvin ottaa nykypäivänä älypuhelimilla, sillä niissä kamerat ovat jo todella hyviä. Älä siis huolehdi, jos sinulla ei ole järkkärikameraa tms! Muutamalla kikalla pystyt luomaan kuvistasi laadukkaita ja parempia.


Riittävä valo ja/tai valaistus

Jos kuvasi ovat hämäriä, rakeisia tai epäselviä, syy voi olla valossa. Vaikka kamerat kännyköissä ovat jo hyviä, ne tarvitsevat silti valoa ottaakseen hyviä kuvia. Kuvaa ei voit ottaa, jos kohdetta ei edes näy kunnolla. Tarvitset hyviin kuviin siis kunnon valon, jotta kuvaskohteesi pääsee näkyville.


Valitse valoksi aina mahdollisuuksien mukaan sellainen valo, joka ei muuta värejä, kuten esimerkiksi ihon sävyäsi. Kaikista paras valo käytössäsi on täysin ilmainen: luonnonvalo. Valitse kuvauspaikaksesi aina mahdollisuuksien mukaan sellainen, jossa luonnonvalo pääsee valaisemaan kuvauskohdettasi, esimerkiksi ulkona, ikkunalaudalla tai ikkunan edessä. (Muista, että suora auringonvalo ei ole kuitenkaan paras mahdollinen, sillä se luo helposti varjoja kuvaasi. )


Harkitse kuvaustelinettä

Selfiekeppi kuulostaa ehkä huvittavalta, mutta siitä voi olla sinulle paljon apua. Voit kutsua sitä kuvaustelineeksi! Ehkä se vähän helpottaa.. Kuvaustelineen avulla voit ottaa paitsi selfiesi helposti, pystyt käyttämään käsiäsi vapaammin ja saat uusia kuvakulmia kuviisi. Jos kätesi tärisevät helposti kuvia ottaessa, teline on ehdoton.


Kuvaustelineitä saa todella edullisesti esim. Powerista tai Clas Ohlsonilta. Itse valitsen sellaisen, jossa on etälaukaisin.


Mieti omaa tyyliäsi

Kuvat ovat toki iso osa yrityksesi brändäystä, joten kannattaa miettiä hieman etukäteen omaan tyyliä. Tykkäätkö yksinkertaisemmasta/minimalisista kuvista vai runsaista ja värikkäistä kuvista. Tuo omiin kuviisi sitä tunnelmaa jota haluat välittää. Voit katsoa esimerkkikuvia esim. Pinterestistä omaan alaasi liittyen ja kerätä itsellesi inspiraatiotaulun. Ei ole mitään vikaa siinä, että otat inspiraatiota ja yrität toisintaa jonkun toisen idean omasta näkökulmastasi.


Ota useampi kuva kerralla

Tämä vinkki liittyy enemmänkin siihen, miten voit helpottaa kuvien ottamista ja hyödyntää kuvaustilanteet mahdollisimman hyvin. Aina kun otat aikaa kuvien ottamiseen, ota useampi kuva kerrallaan: Vaihda kuvakulmaa (eri suunnasta tai lähempää/kauempaa) tai jonkin kuvassa olevan asentoa tai paikkaa. Näin saat käyttöösi enemmän kuvia, joita voit käyttää sisällössäsi eri tavoilla.


Mutta nyt asiaan, eli kuvahaasteeseen!


10 päivän kuvahaaste

Haasteen ideana on ottaa kuvia omaan markkinointiin 10 päivän ajan. Sinun ei tarvitse tehdä kuvista julkaisua (jos et haluat) vaan tarkoitus on kerätä kuvia, joista voit sopivina hetkinä luoda postauksen.


Alta löydät listan haasteen eri päivien kuvista. Jos haluat enemmän vinkkejä kuvan ottamiseen ja siihen, miten voit sitä käyttää sisällössäsi, liity alla kuvahaasteen sähköpostilistalle. Sieltä saat sähköpostin 10 peräkkäisenä päivänä, josta löytyy päivän idea sekä lisävinkit.


Tärkeintä haasteessa on se, että yrität ottaa jokaikisen kuvan. Vaikka et ensimmäisellä yrittämälläsi onnistu, kokeile ottaa uusi kuva hieman eri tavalla. Vain kokeilemalla näet, miten onnistut ja opit aina joka kerta jotain uutta. Seuraava kerta on joka kerta aina helpompi.


Nyt mennään!

 

10 päivän kuvahaaste:


Päivä 1: Selfie: Kuva itsestäsi viettämässä taukoa päivän aikana

Päivä 2: Tunnelmakuva: Asettele kuvaan työvälineitäsi, brändiisi sopivia esineitä ja värejä sekä muuta koristeellista ja ota tunnelmakuva

Päivä 3: Tärkein työvälineesi: Kuva tärkeimmästä, konkreettisesta työvälineestäsi.

Päivä 4: Selfie: Kuva sinusta itsestäsi tekemässä työtä

Päivä 5: Persoona/Tapa: Ota kuva asiasta, esineestä tai puuhasta, joka liittyy vahvasti sinuun ihmisenä yrityksesi takana.

Päivä 6: Työ- tai hoitotilasi: Kuva tilasta, jossa työskentelet

Päivä 7: Kuva käsistäsi tekemässä työtäsi

Päivä 8: Vapaa-aika: Kuva, jostain mitä sinä teet vapaa-aikanasi

Päivä 9: Behind the scenes: Kuva siitä, mitä työsi kulisseissa tapahtuu. Mitä asiakkaasi eivät välttämättä näe?

Päivä 10: Selfie: Kasvokuva sinusta: Kuva kasvoistasi tai ylävartalokuva.

 

Kerro alla osallistutko sinä haasteeseen? Onko jokin kuvista sellainen joka sinua jännittää tai mietityttää? Mahtavaa, että kommentoit!


142 katselukertaa0 kommenttia

コメント


Markkinointipodcast Huoletonta sisältöä
bottom of page